اکچویتور پنوماتیک
اکچویتور پنوماتیک با نام عملگر نیز شناخته شده است و انواع متفاوتی دارد. آنها از عملگرهای پنوماتیک محسوب میشوند که به آنها عملگر های بادی هم میگویند. عملگر بادی جزء قطعات صنعتی هستند که میتوانند نسبت تغییر ناگهانی فشار و جریان به صورت لحظهای عکس العمل نشان دهند. در هنگام استفاده از این عملکردها باید دائماً یک منبع تغذیه هوای فشرده تحت فشار قرار بگیرد. در مواقع ضروری و لازم برای باز و بسته کردن کنترل شیر می توان از آنها استفاده نمود. این عملگر ها بر اساس گشتاوری که تولید می شوند به دسته های مختلفی تقسیم شدهاند. هرکدام با توجه به کاربردی که دارند از بهترینها هستند. متناسب با مواد و فشار خاص استفاده میشوند؛ بنابراین هنگام انتخاب این اکچویتور ها باید فشار جریان درون لوله و شیرآلات را مد نظر قرار دهید.
مشخصات فنی اکچویتور پنوماتیک
از مشخصات فنی این عملگر پنوماتیک می توان به حالت های مختلف آن اشاره کرد. برای اینکه بتوانید از این شیرها به صورت همزمان استفاده کنید و از حالت های کاملاً باز، نیمهباز، بسته و نیمه بسته بهرهمند شوید و آن ها را کنترل کنید باید در کنار اکچویتور یک پوزیشنر هم بر روی شیر نصب کنید. از این طریق میتوانید سیگنالهای آنالوگ نشان داده شده از پوزیشنر را به درصد دلخواه و مورد نیاز به حالت های کمی باز و یا کمی بسته تغییر دهید. مقدار گشتاور هایی که توسط این عملگرهای پنوماتیکی تولید می شوند متفاوت است. البته برای موقعیت های مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. دستگاه ها کاملاً با توجه به استانداردهای جهانی تولید شدهاند و توسط برندهای معتبری به بازار عرضه گردیده اند. در ادامه بیشتر در مورد انواع اکچویتور پنوماتیک صحبت خواهیم کرد.
انواع اکچویتور پنوماتیک
اکچویتور پنوماتیک در انواع دیافراگمی و پیستونی به بازار عرضه شده است. این عملگرها دو منظوره هستند. هم بر روی شیرهای با حرکت خطی و هم بر روی شیر هایی با حرکت دورانی استفاده می شوند. برخی از این عملگرها یک فنر برگشتی دارند برای زمانی که گاهی در سیستم فشار هوا و تنظیم آن کم میشود. در این زمانها فنر برگشتی این نقش را دارد که به برگشت دیافراگم به جای خود کمک کند. از دیگر عملگرهای پنوماتیک می توان به نوع دیافراگمی اشاره کرد. این نوع عملگر نسبت به عملکرد دیگر واکنش سریع تری دارد و نسبت به بسته شدن شیر به خاطر فشار هوای فشرده واکنش بیشتری نشان می دهد. به همین دلیل اگر هوای فشرده کم شود شیر به حالت کاملاً باز در آورده می شود و در همین پوزیشن می ماند تا زمانی که فشار هوا دوباره اعمال شود.
عملگر پیستونی یا اکچیوتور دیفراگمی
عملگر های پیستونی دارای یک سیلندر و پیستون لغزنده هستند. برای آب بندی کردن پیستون نسبت به سیلندر از اورینگ های مخصوص با درصد تحمل فشار و دمای بالا در آنها به کار رفته شده است. این سیلندر ها به واسطه قالب ریخته گری شده در بدن طراحی شدهاند. از طرفی فضای کافی برای استفاده و نصب قطعات جانبی کنترلی دیگر مهیا شده است. این دسته از عملگرها نسبت به عملگر های دیافراگمی استفاده کمتری دارند اما در وضعیت ها و کارایی های خاص از آنها استفاده می شود. در صنایع خاصی که سیستم های فشار بالا و دارای سیال های خاص هستند است بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
عملکرد عملگرهای پنوماتیک
نحوه عملکرد اکچویتور پنوماتیک به این شکل است که بر روی شیرآلات نصب می شوند تا در زمان معین و طبق دستورالعمل ها در زمانهای اضطراری توسط هوای فشرده دهانه شیر به صورت نیمه باز یا بسته برای کنترل فشار تغییر کند. شیر را کاملاً باز یا بسته میکند. اکچویتور در زمان مقرر فشار هوا را به چرخ دنده و از چرخ دنده میله منتقل می کند. از این رو از این اکچویتور ها در محیط های خطرناک و غیر قابل دسترس مخصوصاً برای شیرآلات با سایز بزرگ استفاده می کنند.
اجزای اکچویتور پنوماتیک
اکچویتور پنوماتیک دارای اجزای مختلفی هستند. از جمله آنها میتوان به پیستون، آب بندی میله، پیستون و آب بندی، لیمیت سوئیچ باکس پنوماتیک و شیر برقی پنوماتیک اشاره کرد. این میکروسوئیچ ها جزء اجزایی هستند که در تجهیزات الکترومکانیکی استفاده می شوند. از یک عدد محرک که به یک سری اتصالات متصل شده است تشکیل شدهاند. این سوئیچها مانند شیرهای برقی کاملاً ضد انفجار هستند و با وجودشان میتوان سلامت سیستم را تضمین کرد. از طرفی شیر برقی پنوماتیک وظیفه جابجایی و انتقال فرمان به عملگرها را دارد. شیرهای برقی در صنعت، سلونوئید هم نامیده می شوند. شیرهای برقی پنوماتیک بسیار پر مزیت هستند و در بسیاری از صنایع صنعتی استفاده می شوند و کارایی بسیار بالایی دارند. شما برای خرید این محصول می توانید به قسمت محصولات پنو گستر مراجعه کنید و شیرهای برقی پنوماتیک را با برندهای مختلف خریداری کنید.
کاربرد عملگر پنوماتیک
اکچویتور های پنوماتیکی کاربردهای فراوانی دارند. به عنوان عملگر در شیرهای قطع و وصل، شیرهای فشارشکن به شیرهای کنترلی استفاده میشود. در پالایشگاه ها و نیروگاه ها، صنایع غذایی، صنایع شیمیایی، داروسازی و تصفیه فاضلاب استفاده می شود. تهیه هوای فشرده آسان و ارزان است. وجود فنر در دستگاه ها باعث قابل اطمینان تر شدن آنها شده است. راندمان عملکرد اکچویتور با افزایش فشار هوای گرم بالا میرود. ساختار آن ساده و طول عمرشان افزایش یافته است. تحمل بارهای سنگین را دارند. نیرو و سرعتشان بالاست. بدون ایجاد گرمای بیش از حد میتوانند به کار خود ادامه دهند. دوام بالایی دارد و کاملا بیخطر هستند. شما برای خرید انواع اکچویتور پنوماتیک می توانید به قسمت محصولات مراجعه فرمایید و یا با مشاورین ما در پنو گستر تماس بگیرید.